Den svenska midsommaren

Det var inte många högtider, aktiviteter eller övriga händelser som gjorde riktigt ont att missa under vår resa i Sydamerika. Men så kom midsommarafton och vi blev lite emotionella. Där satt jag i ett 40 grader varmt Colombia med en kräkig Vanessa som inte ens befann sig i detta tillstånd på grund av för mycket snaps. Så, det man inte får får man helt enkelt ta. I samma sekund som jag satte min fot i Sverige ordnade jag och Vanessa därför ett midsommarevenemang som utfärdades cirka en månad för sent. 
 
Klockan två började festligheterna och under eftermiddagen trillade sommarklädda, kransbärande människor in lite som de ville. 
Midsommaröl och midsommarkrans och midsommarpojke
 
 
 
Att dansa runt midsommarstången är en sådan otroligt normal förteelse för oss som vuxit upp med denna tradition, men det är först när man förklarar för någon från annan kultur vad det är vi gör som man inser hur otroligt konstig tradition det egentligen är. Att sjunga om karuseller som har olika pris för vuxna och barn eller tralla fram grodornas utseende samtidigt som man bedriver ringdans erbjuder dock en skrattgaranti. 
 
 Med den absolut varmaste midsommaren jag någonsin upplevt och lite snapsvisor fortsatte sedan kvällen tills kransarna kliade så mycket att alla var tvungna att krypa till kojs. Fantastisk afton med fenomenalt folk, jag längtar redan till nästa midsommar. 
 
Idita